Nätverket

Kristina Kvamme

Msc Markvetenskap, Senior utredare, Konsult LEVA, Biologisk mångfalld

Kristina är initiativtagare till Nodkontoret och driver i Kalmar företaget NodKvamme. Hon har tagit fram en samverkans process: LEVA - Landskaps Ekologisk Verksamhets Ansats. Kristina drivs av trans-disiplinära arbetsprocesser utifrån landskapets unika förutsättningar.

Sara Norlin

Planarkitekt FPR/MSA Dipl. trädgårdsarkitekt

Sara driver företag inom fastighetsutveckling där hon tillsammans med husarkitekt Maria Rutensköld förädlar mark och ritar, bygger och säljer platsspecifika enfamiljshus. Hon erbjuder även konsulttjänster inom plan- och trädgårdsarkitektur och tar uppdrag i både stor och liten skala. Sara brinner för samspelet mellan byggnader och utemiljöer.

Helle Kvamme

Konstnär: Ma Art and Process och Ma design and change, processledare sensoriskt lärande, performativa processer

Helle bor på Öland och är verksam konstnär med bas i Sättra. I Nod Borgholm driver hon ett antal processer med sensoriskt lärande. Hon utforskar material, konstnärliga arbetssätt och återbruksflöden. Helle har varit verksam konstnär i Sverige och Irland sedan hon 2004. Helle och Ed Whittaker driver idag Yellowbox Arts, en mötesplats för den som intresserar sig för landskap, skissande processer, dialoger med en skog och dess system.

Erik Cederberg

Föreläsare/Konsult/Designer/Anläggarespecialiserad på biologisk mångfald

Erik driver företaget Biophoria i Kalmar och arbetar med att främja biologisk mångfald i parker, trädgårdar och andra gröna miljöer. Han designar och anlägger miljöer för pollinatörer, bygger insektshotell samt erbjuder konsulttjänster. Erik håller även workshops och är en uppskattad föreläsare som inspirerar till att öka biologisk mångfald i den egna trädgården.

Kalle Hjalmarson

Arkitekt SAR/MSA

Kalle driver sin egen Arkitektur och Designstudio och har varit verksam som arkitekt i Danmark, Norge och Sverige. Intresset för arkitekturen ligger i den omedelbara upplevelsen av rummet och människans relation till sin omgivning. Han engagerar sig i projekt som tar sin utgångspunkt i Kulturmiljöer och Gestaltad Livsmiljö. Projekt där betydelsen av kontext, unika förutsättningar och den specifika platsen blir tongivande.

Jennifer Ehnemark

Antropolog: Master of Philosophy, Researcher, projektledare, digital kommunikatör.

Jennifer bor på Öland och arbetar på reklambyrån Alarmstreet Kommunikation i Kalmar med PR, marknadsföring och design i kundprojekt och startups inom flera branscher, som besöksnäring, hälsa. Hon sköter pratet, försäljning, admin, projektledning, driver kundprojekt i varumärkes- och kommunikationsstrategi, att lotsa företag och organisationer genom visioner till nya hållbara lösningar, affärskoncept och event. På nodkontoret är hon engagerad i frågor om hållbar utveckling, platsattraktion, platsidentitet och community-skapande.

Edward Whittaker

Phd Arkitektur/fotografi

Edward har i hela sitt liv varit verksam inom konstnärliga processer. Tidigt blev han utvald av Bath spa University att dela med sig av sin kunskap till konststuderande och undervisade där i många år. Han har de senaste fem åren byggt etablerat sig i Sverige och har ställt ut på Nordiska Salongen. Han är verksam i Nodkontoret som Senior rådgivare och Yellowbox Arts i Sättra. Tillsammans med Helle Kvamme leder dom processer inom återbruk, landskap och arkitektur.

André Everbrant

Snickare. Byggmästare. Ekobyggkonsult.

Driver bolaget EVER BYGG. Har utformat en tydlig vision om hur hus ska byggas. Har gått från att vara en konventionell byggentreprenör, till att specialisera sig på naturmaterial och klassiska beprövade metoder. Något av vad en byggmästare stod för förr, med en helthetssyn på arkitektur och konstruktion.

Robert Grafström

Lina Aldén

Inredningsarkitekt/ formgivare/ konstnär

Utbildning: Konstfack, Inredningsarkitektur och möbeldesign

Lina driver Ateljé Lina Aldén med bas på Öland. Hennes arbete vilar på en konstnärlig grund och innefattar projekt i stort som smått.

Inredningsarkitektur är för mig ett hantverk i att finna vägar att må bättre i sin vardag. Hemma, på sin arbetsplats eller i den offentliga miljön. Funktion lika viktigt som det visuella slutresultatet.

Katja Meissner

Bebyggelseantikvarie

Certifierad sakkunnig avseende kulturvärden (KUL, behörighet K)

Katja driver företaget BYGGKULT – Byggnadsvård och kulturmiljö. Företaget erbjuder konsulttjänster inom kulturmiljö och riktar sig främst till offentliga beställare, Svenska kyrkan samt förvaltare av kulturhistoriskt värdefulla byggnader och miljöer.

Som bebyggelseantikvarie, konstvetare och tidigare finsnickare har Katja ett brett perspektiv på kulturmiljön, med särskild kompetens inom samhällsplanering, konsekvensbeskrivning och teknisk byggnadsvård. Inom företaget arbetar hon främst med att ta fram olika kunskapsunderlag som krävs för en hållbar utveckling som tillvaratar den byggda miljöns kulturvärden. Dessutom är hon verksam som antikvarisk expert vid renovering och ändring av kyrkor och byggnadsminnen.